مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:22496 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:26

اگر فردي چندين بار توبه اش را بشكند و باز توبه نمايد، آيا خداوند توبه او را قبول مي كند؟
داوند ارحم الراحمين است و توبه كنندگان را دوست دارد. او نه تنها با توبه همه گناهان را مي آمرزد {H{/Bإِنَّ اَللَّهَ يَغْفِرُ اَلذُّنُوبَ جَمِيعاً{w13-17w}{I39:53I}/}H}؛ بلكه به تائبان وعده بهشت و نعيم ابدي داده است و وعده هاي خداوند حتمي است. شما نيز به رحمت خداوند اميدوار باشيد و در مسير پاكي ثابت قدم بمانيد. در قرآن كريم و گفتار پيشوايان ديني در موارد فراواني، مردم به توبه و ترك گناه امر شده اند و يأس و نااميدي از رحمت خداوند، از گناهان بزرگ شمرده شده است. خداوند متعال مي فرمايد: {A{/Bقُلْ يا عِبادِيَ اَلَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلي أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اَللَّهِ إِنَّ اَللَّهَ يَغْفِرُ اَلذُّنُوبَ جَمِيعاً إِنَّهُ هُوَ اَلْغَفُورُ اَلرَّحِيمُ {w1-21w}{I39:53I}/}A}؛ [{Mبگو اي پيامبر]: اي بندگانم كه با گناه و نافرماني بر نفس خود اسراف كرده ايد، هرگز از رحمت خدا نااميد نشويد. البته خدا [به وسيله توبه و بازگشت ]همه گناهان شما را خواهد بخشيد كه او خدايي بسيار آمرزنده و مهربان است M}، {V(زمر، آيه 53)V}. و پيامبرش فرمود: {Hالتائب من الذنب كمن لا ذنب له H}؛ {Mتوبه كننده از گناه همانند كسي است كه گناهي نكرده است M}، {V(بحارالانوار، ج 2 ، ص 154)V}. پس چرا از رحمت او مأيوس باشيم؟! به فرموده امام سجاد (ع) در دعاي ابوحمزه : «خدايا آن گاه كه به گناهانم مي نگرم آه از نهادم بر مي آيد و جزع و فزع مي كنم و آن گاه كه به كرم تو مي نگرم طمع مي كنم». بعد از توبه لازم است اگر از حقوق خدا يا حقوق مردم چيزي بر ذمه انسان باشد، آنها را ادا كند؛ يعني، نماز و روزه هايي را كه ترك كرده قضا نمايد و اگر چيزي به مردم بدهكار است رضايت آنان را تحصيل كند. از چند طريق انسان مي تواند تا حدودي دريابد كه توبه او مورد پذيرش واقع گرديده است يا نه: 1- احساس بهجت و آرامش خاصي كه پس از دعا و توبه به انسان دست مي دهد يا به تعبير ديگر احساس سبكي از گناهان و آلودگي ها. 2- هر قدر انسان از گناهان خود به طور جدي پشيمان شده و با تضرع و التجاي بيشتري خدا را بخواند توبه او مقبول تر است. بنابراين ميزان انقلاب روحي انسان در حال استغفار نيز مي تواند به عنوان يك علامتي به كار آيد. 3- ميزان اعتماد به وعده هاي نيكوي الهي قابليت و عنايات الهي را افزون مي سازد. بنابر اين هر اندازه خدا باوري و توكل و اعتماد به وعده هاي او را در خود افزون يافتيم مي توانيم بيشتر اميد يابيم كه ما را پذيرا گشته است. 4- هر قدر آثار واقعي توبه در اعمال و كنش هاي ما بيشتر هويدا گردد؛ يعني، رغبت كمتري به گناه و اراده و عزم راسخ تري در اطاعت پروردگار يابيم نشان مي دهد كه توبه ما توبه واقعي تري بود و به همين نسبت مقبول تر واقع گرديده است. امام امت (ره) مي فرمودند: اگر بعد از ماه مبارك رمضان تغييري در حالات خود يافتيد به همان نسبت وارد ضيافت الله شده ايد ولي اگر دگرگوني در شما پديد نيامد از آن بي بهره مانديد.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.